Τί είναι και πώς λειτουργεί η ΤΠΤ

Η ΤΠΤ είναι δημόσια τάση της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (εττΔ).

Site: https://www.tpt4.org

Blog: https://okdetpt.wordpress.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/okdetpt/


Η ΤΠΤ (Τεταρτοδιεθνιστική Προγραμματική Τάση) είναι μια δημόσια τάση του ελληνικού τμήματος της 4ης Διεθνούς, της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος. Ως τέτοια ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2017 με μια ιδρυτική διακήρυξη που υπέγραψαν ορισμένα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, εν όψει της Συνδιάσκεψης του τμήματος για το Παγκόσμιο Συνέδριο της 4ης Διεθνούς. Προφανώς, υπάρχει και μια προϊστορία από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και μια συνέχεια, αφού, από το Νοέμβριο του 2018, με τα αδιέξοδα που διαπιστώθηκαν στην εθνική συνδιάσκεψη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, αποφάσισε να εκδόσει και ένα περιοδικό, το «4». Στο site της μπορούν να βρεθούν διάφορα κείμενα, που δίνουν το πολιτικό της στίγμα, ενώ η λειτουργία της θα μπορούσε να συμπυκνωθεί ως εξής:

1) Η ΤΠΤ λειτουργεί πολιτικά αυτόνομα, στα πλαίσια της 4ης Διεθνούς, ιδιαίτερα στο μέτρο που βλέπει την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος να απομακρύνεται, πολιτικά και ιδεολογικά, από την 4η Διεθνή. Παραμένει στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, όσο η τελευταία δεν έχει έρθει σε οριστική ρήξη με την καταστατική της προέλευση, και προσπαθεί με πολιτικά και συλλογικά μέσα να αντιστρέψει την πορεία της.

2) Στο εσωτερικό της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος επιχειρηματολογεί πολιτικά για τα βασικά ζητήματα πολιτικής, αναγκαζόμενη να εγκαταλείψει την προσπάθεια διόρθωσης των επιμέρους πρακτικών της οργάνωσης, για να άρει τις περιττές τριβές απέναντι στην εχθρότητα της πλειοψηφίας προς την 4η Διεθνή και στην ΤΠΤ. Εξού και η απόφαση να εκπροσωπείται, όχι αναλογικά (με το 20% που είχε στη συνδιάσκεψη), αλλά ως τέτοια και ενιαία, με έναν μόνο εκπρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή.

3) Τα μέλη της συμμετέχουν στο μέτρο του δυνατού στους πυρήνες της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, όμως επίσης η λειτουργία της ΤΠΤ εξασφαλίζεται με εβδομαδιαίο ολομελειακό πυρήνα. Σε αυτόν συμμετέχει και στρατολογείται ισότιμα και νέος κόσμος, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη ένταξή του σε άλλο πυρήνα της οργάνωσης.

4) Η ΤΠΤ δραστηριοποιείται δημοσίως και αυτόνομα μέσω του περιοδικού της, του “4”, του site της, και των παρεμβάσεών της όπου και όπως το εκτιμήσει, με άξονα την υλοποίηση της πολιτικής του επαναστατικού μαρξισμού και της 4ης Διεθνούς. Η μεταφορά στην ελληνική κοινωνία και αριστερά του λόγου της 4ης Διεθνούς (αποφάσεων, ανακοινώσεων, επεξεργασιών, ενημερώσεων, συζητήσεων, πρακτικών, …) είναι το ένα σημαντικό καθήκον, που έχει εγκαταλείψει η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, και αναλαμβάνει η ΤΠΤ, ως δημόσια τάση του τμήματος της 4ης Διεθνούς. Το άλλο είναι η υλοποίηση της επαναστατικής αυτής γραμμής στην Ελλάδα, σε επίπεδο λόγου και πράξης.

ΤΠΤ – Περιοδικό «4»

http://www.tpt4.org

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s